Dean Bowen, Esther Porcelijn en Daan Taks

Thu 05 Sep '13 - 19:30 to 20:00
Poezie

Esther Porcelijn, Dean Bowen en Daan Taks treden op in het tweede blok van het dichterspodium tijdens de tweede dag van het festival.

Porcelijn is dichter, schrijver en toneelspeler. Was tot en met augustus 2013 de stadsdichter van Tilburg.  Nu treedt zij op bij dit festival. Zij weet altijd te boeien met haar scherpe gedichten en geestige verhalen. Zij won onlangs nog de Hollands Maandblad aanmoedigingsprijs 2012/2013 in de categorie Poëzie.  Meer over Esther (en haar werk) is te lezen op: www.estherporcelijn.nl en www.kempis.nl.

Bowen woont en werkt in Den Haag. Hijis verhalenverteller, dichter en zanger. Hij onderscheidt zich door een speciale stijl van voordracht. Dat was  een van de redenen hem uit te nodigen voor dit festival. Hij weet zijn publiek mee te dragen op een stroom van hypnotiserende woorden. Ritme, tonaliteit en tekst komen samen in een golf die het publiek overspoelt. Citaat aangeleverd door de dichter: "Poezie stamt van een orale traditie en komt pas tot leven in de voordracht."

Daan Taks, ook wel de Nachtdichter van Tilburg genoemd, organiseerde nachtelijke poëzie-evenementen onder de naam "In het Dichtst van de Nacht", op wisselende locaties in Tilburg. Met de intentie de poëzie te bevrijden van haar stoffige imago. Om mensen te stimuleren met hun eigen dichtwerk naar buiten te treden. Onder het motto: iedereen heeft immers wel eens een gedicht geschreven! .

Taks laat zich in zijn eigen werk niet beperken. Zijn ouvre bestaat uit aforisme-achtige gedachten, politieke en filosofische bespiegelingen, associatieve droombeelden en emotioneel exorcisme. Wie weet wat ons te wachten staat bij deze dicht virtuoos.