Kobus Carbon, dichterspodium

Thu 05 Sep '13 - 21:45 to 22:15
Performance

Kobus Carbon en Alexis de Roode treden op in het laatste blok met dichters.

Alexis de Roode. Zijn gedichten zijn te omschrijven als "opgewekt en wanhopig", beeldend, lyrisch en luchtig. zDe titel van zijn eerste dichtbundel was 'Geef mij een wonder'. Dat wonder kreeg hij.  Deze bundel werd genomineerd voor de C. Buddinghprijs. Zijn, voorlopig, laatste bundel 'Gratis tijd voor iedereen', werd door NRC-recensent Guus Middag gekozen tot één van zijn drie favoriete boeken van 2010. De Roode trad op bij vele podia. W.o. de Nacht van de Poëzie, Lowlands en het Crossing Border Festival. Wij zijn zeer vereerd met zijn optreden bij dit filmfestival.

Kobus Carbon. Dichter, schrijver en performer. Neo-beatnik avant la lettre. Mede-organisator van de Poetsclub Rotterdam, een laagdrempelig open podium in een café aan de Witte de Witstraat. Schreef voor Krakatau, internet)tijdschrift. In september 2013 komt zijn debuutbundel "Schudden voor gebruik"  uit bij uitgeverij Douane. Hij is een dichter die lijdt onder tijd, zoals hij het zelf uitdrukt. Hij is genadeloos modern en romantisch, hij overvalt je met woorden die ouderwets liefdevol tegelijk ruigj je overkomen. Kortom: hij neemt je mee in de wazige wereld die Kobus heet.  Niet te missen.

Tijdens zijn optredens zult u zien dat hij een dichter is die lijdt onder tijd, die doorslaat en losgaat, die genadeloos modern en romantisch is, die ouderwets liefdevol ruig is en die u neukt waar u bij staat…