BUTFF @ WORM Rotterdam

Wed 18 Dec '13 - 21:00 to 23:45
Underground

Eens in de zoveel jaar heb je het geluk als programmeur een film te mogen aanschouwen die dusdanig afwijkend en weird is, dat je dit meteen wil delen met iedereen. Thanatomorphose is zo’n vernieuwende en originele film, en dan ook nog in een dierbaar genre, waar helaas veel formulewerk en herhalingen geproduceerd worden: horror, al heeft Thanatomorphose raakvlakken met experimentele of minimalistische cinema.

De term behoeft wellicht enige uitleg: het is een medische term, die de verandering beschrijft die het (menselijk) lichaam ondergaat na het intreden van de dood.

En wel, de vrouwelijk hoofdpersoon verkeerd in de onfortuinlijke situatie dat haar dood is ingetreden, met de lichamelijke aftakeling als gevolg, maar dat haar geest nog volop in leven is. Wat volgt is een gedetailleerd en medisch accuraat verslag in baanbrekende vormgeving en verbluffende special-effects plus een noise-soundtrack die zich in je hersenpan zal nestelen.

Het is nogal een uitdaging om de film te ondergaan en zeker niet voor de zwakke maag geschikt, maar wie het einde haalt wordt beloond met een jaw-dropping finale!

Thanatomorphose

Once a year or so a BUTFF programmer is lucky enough to see a work so different, so weird, you immediately want to share it with everyone